Μιχάλης & Πόπη Γκαρά

Κτήμα Γκαράς

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα

Νέος Παντελεήμονας στον Πλαταμώνα Πιερίας

Tο φιλόξενο και καταπράσινο κτήμα Γκαράς βρίσκεται στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα. Ένα δημοφιλές θέρετρο,απο τα ομορφότερα της χώρας,που αντικρίζει απο τη μία πλευρά την θάλασσα και απο την άλλη τον επιβλητικό Όλυμπο.

 

Ο επισκέπτης συνδυάζει αμιγώς ελληνικές διακοπές,απολαμβάνει τα κρυστάλλινα νερά της Πιερίας και τις μακροσκελείς βόλτες στα δεντρόφυτα μονοπάτια.  Η Πιερία με ιδιαίτερο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον,περιμένει τον επισκέπτη να την εξερευνήσει,να γνωρίσει απο κοντά τη φιλοξενία της Μακεδονίας και να γευθεί παραδοσιακά εδέσματα.

 

Το κάστρο του Πλαταμώνα,στολίδι του νομού,χτισμένο το 1204 απο Λομβαρδούς σταυροφόρους δεσπόζει στο λόφο,σε άριστη κατάσταση και ανοιχτό στο κοινό. Κατά τους θερινούς μήνες   διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις  λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του και οι νύχτες με γεμάτο φεγγάρι μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη του επισκέπτη.

Αρχαιολογικοί χώροι - πολιτιστικά δρώμενα

Το αρχαίο Θέατρο στο Δίον κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί το φεστιβάλ Ολύμπου με σημαντικές παραστάσεις να αναβιώνουν τις ανησυχίες και τις συνήθειες της Αρχαίας Ελλάδος. Επίσης, το Αρχαιολογικό  Μουσείο  εκθέτει  ευρήματα ανασκαφών της περιοχής  της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου. Στον Κορινό συναντάμε το αρχαίο νεκροταφείο του 4ου αιωνα π.Χ., ενώ σε απόσταση 80 χλμ βρίσκεται η Βεργίνα,απο τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς τόπους της χώρας,με σημαντικά ευρήματα όπως οι Βασιλικοί Τάφοι.Στο μουσείο μπορείτε να θαυμάσετε τη χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι που περιείχε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β' και το χρυσό στεφάνι που φορούσε.

 

Παράλληλα με την πλούσια ιστορία,η σύγχρονη λειτουργία της περιοχής ανταποκρίνεται και στις πιο απαιτητικές ανάγκες του επισκέπτη. Γεμάτη και έντονη η νυχτερινή ζωή στην περιοχή,ικανοποιεί όλα τα γούστα.

Η μέρα ξεκινά στα beach bars με σύγχρονη μουσική και πολλά events κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για φαγητό, παραδοσιακές ταβέρνες με σπιτική κουζίνα και φιλικό περιβάλλον περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Ο απογευματινός καφές βρίσκει τη θέση του στα στυλάτα καφέ μπαρ με την υπέροχη θέα. Η νυχτερινή διασκέδαση μπορεί να ξεκινήσει με ένα εστιατόριο,δοκιμάζοντας ευρωπαϊκά πιάτα προσαρμοσμένα στην ελληνική κουζίνα και η συνέχεια να δοθεί σε κάποιο απο τα πολυάριθμα κλαμπ της περιοχής.

 

Η ποικιλία επιλογών και η εξαιρετική τοποθεσία καθιστούν τον Νέο Παντελεήμονα τόπο ιδανικό για διακοπές.

GPS :N 40°00.919' Ε 022°35.473' . Η πρόσβαση ειναι εύκολη και γρήγορη:

Απο Θεσσαλονίκη - αεροδρόμιο Μακεδονία, 2310 - 985000  www.thessalonikiairport.gr, οδικώς ακολουθείτε τον αυτοκινητόδρομο Ε75 κατεύθυνση Αθήνα,115km περίπου και βγαίνετε στη έξοδο της Λεπτοκαρυάς και συνεχίζεται πρώτα για Σκοτινα και μετα για Παντελεημονα

Απο Αθήνα -αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, 210-3530000 www.aia.gr, οδικώς ακολουθείτε τον αυτοκινητόδρομο Ε75 κατεύθυνση Θεσσαλονικη, 400km  περίπου και βγαίνετε στην έξοδο για Πλαταμωνα και μετα συνεχίζεται για 5 χιλ. για παραλία Παντελεημονα.

Με ΚΤΕΛ συχνά δρομολόγια  εκτελούνται . 2310595428 www.ktel-makedonia.gr, 210 5124910, 210 5124911

Με τρένο εκτελούνται συχνά δρομολόγια, εξυπηρετεί επίσης και ο προαστιακός απο Θεσσαλονίκη.1110  www.ose.gr