Μιχάλης & Πόπη Γκαρά

Κτήμα Γκαράς

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα

Η περιοχή

 

Το πανέμορφο Κτήμα Γκαράς βρίσκεται στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα. Ένα δημοφιλές θέρετρο, από τα ομορφότερα θέρετρα της χώρας, με θέα από τη μια πλευρά τη θάλασσα και από την άλλη τον μαγευτικό Όλυμπο. Οι επισκέπτες μπορούν να βρούν το πραγματικό νόημα των διακοπών στην Ελλάδα, και να συνδυάζουν απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα νερά της Πιερίας με περιπάτους μέσα στα ξύλινα μονοπάτια ή την ορεινή ποδηλασία στα μονοπάτια. Η Πιερία με μεγάλο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, περιμένει τον επισκέπτη να την εξερευνήσει, να γνωρίσει τη φιλοξενία της Μακεδονίας και να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα.

Το κάστρο του Πλαταμώνα, στολίδι του νομού, που χτίστηκε το 1204 από Λομβαρδούς Σταυροφόρους δέσποζαν στο λόφο, σε άριστη κατάσταση και ανοιχτό στο κοινό. Το καλοκαίρι πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εσωτερικό και οι νύχτες με πανσέληνο παραμένουν ανεξίτηλες στη μνήμη του επισκέπτη.

Αρχαιολογικοί χώροι – πολιτιστικές εκδηλώσεις

Κάθε καλοκαίρι, στο αρχαίο θέατρο στο Δίον διοργανώνεται το Φεστιβάλ Ολύμπου που μας προσφέρει τη μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουμε μια αρχαία τραγωδία. Επίσης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο εκτίθενται οι τοπικές ανασκαφές ευρημάτων της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου. Στην ευρύτερη περιοχή, ο Κορινός διαθέτει ένα αρχαίο νεκροταφείο του 4ου αιώνα π.Χ. Σε απόσταση 80 χλμ. στη Βεργίνα, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, με σημαντικά ευρήματα όπως Βασιλικοί Τάφοι. Στο Μουσείο μπορείτε να θαυμάσετε τη Λάρναξ από χρυσό 24 καρατίων και βάρους 11 κιλών. Μέσα στο χρυσό λάρναξ βρέθηκαν τα οστά των νεκρών και ένας χρυσός ιστός από 313 φύλλα βελανιδιάς.

Μαζί με την πλούσια ιστορία του, υπάρχει μια πλήρης δραστηριότητα, μια γεμάτη και έντονη νυχτερινή ζωή που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η μέρα ξεκινάει σε beach bar με μοντέρνα μουσική και πολλές εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Για φαγητό, περιμένουν να τις ανακαλύψετε φιλικές παραδοσιακές ταβέρνες με σπιτική κουζίνα. Ο απογευματινός καφές βρίσκει τη θέση του στο κομψό καφέ-μπαρ με την υπέροχη θέα. Η νυχτερινή ζωή μπορεί να ξεκινήσει με ένα εστιατόριο, δοκιμάζοντας ευρωπαϊκά πιάτα προσαρμοσμένα στην ελληνική κουζίνα και η βραδιά να συνεχιστεί σε ένα από τα πολλά κλαμπ της περιοχής.

Ιδανικές διακοπές για όλους. Η πρόσβαση είναι γρήγορη και εύκολη.

GPS :N 40°00 .919' Ε022°35.473'

Πρόσβαση

Από Θεσσαλονίκη - Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονία, τηλ. 2310 - 985000 www.thessalonikiairport.gr, ακολουθήστε τον αυτοκινητόδρομο Ε75 προς Αθήνα για περίπου 115 χλμ. και βγαίνετε στην έξοδο προς Λεπτοκαρυά και ακολουθείτε τη σήμανση προς Σκοτίνα και μετά προς Παντελεήμονα.

Από Αθήνα - Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, τηλ. 210-3530000 www.aia.gr, ακολουθήστε τον αυτοκινητόδρομο Ε75 κατεύθυνση Θεσσαλονίκη, 400 χλμ περίπου και βγαίνετε στην έξοδο προς Πλαταμώνα και ακολουθήστε την σήμανση προς Παραλία Παντελεήμονα.

Με λεωφορείο εκτελούνται συχνά δρομολόγια. Πληροφορίες στα τηλ. 2310 595428 www.ktel-makedonia.gr.

Τα δρομολόγια των τρένων εκτελούνται συχνά. Τηλ. 1110 www.ose.gr